Auringonpaistetta ja kaukopäivitystä

Viikonlopun saldona onnistuneita treenejä, häiriötä ja kaukojen päivitystä.

Perjantaina pidettiin lepopäivä, tehtiin vaan kaukoja. Otin videolle, laitan jossai välissä.

Lauantaina treenattiin Tikkurilan koulun pihalla.

Ohjattu

Suunnitelmissa oli, et jos menee hyvin, ni laitan keskikapulan. Ei se kuitenkaan niin mennyt, joten jätin suosiolla pois vielä toistaiseksi. Laitoin kuitenkin kapulat huomattavan kauas toisistaan, jotta oppisi vähän menemään tuonne sivullekin. Jännä juttu, kun se välillä meni todella hienosti, tosi varmasti ja nopeasti, yhtään ei ennakoinut tai sählännyt ja kuunteli tosi nätisti. Välillä taas se vaan seiso ja tuijotti mua, kuin ei olisi ikinä moista käskyä kuullutkaan, tuli merkiltä pois tai meni ihan mihin sattu. Tosi outoo. Pitäsköhän joku kerta mennä johonkin oikein rauhalliseen ja häiriöttömään paikkaan, et sais oikein onnistuneet treenit alle? Vasuri tuntui vaikeammalta kuin oikea, saatan tosi vaan kuvitellakin...

Merkki

Päätin kokeilla vähän kuuntelemista ja merkin hakemista tänäänkin. Laitoin kolme merkkiä kolmioksi ja aluksi lähetin vuorotellen jokaiselle ja palkkasin kaikki. Edelleen on hiukan paikka hakusessa, mutta kyllä tuo alkaa toimia ihan kivasti piahkoin. Sit lähetin vuorotellen edestakaisin kahdelle merkille. Aluksi oli ihmeissään, et mitä pelleilyä tuo touhu on ja miks ei tuu palkkaa, vaikka kuinka tarjoan paikkaa, mut sitten hiffas ja sain muutaman tosi vauhdikkaan merkin aikaan. Tää onkin kiva leikki :) Ens kerralla ehkä kuitenkin lisää paikkaa, tätä aina välillä.

Jäävit

Otin tänään vähän istumisen ja seisomisen yhdistelyä. Koska en halua vielä ottaa seisomista seuraamisen yhteydessä, tein niin, että jätin vaan seisomaan ja kutsuin mukaan seuraamaan, josta käskin istumaan. Jotenkin seuraamiseen lähtö tuntui nihkeältä, kivasti muuten seuras mukana, mutta oli jotenkin löysää, vasta vähän matkan päästä alkoi tulla oikeesti lähelle, niin kuin haluaisin. Istuminen on oikein hienoa. Lopuksi kokeilin vielä seuraamista zetan kaavan mukaan, kun halusin testata kyttääkö tötsiä. Ei kiinnittänyt niihin mitään huomiota.

Kaukot

Ikiprojekti jatkuu ja tänään tuli taas mahtava fiilis. Vähäsen yritin lisätä etäisyyttä, ihan hyvin toimii muut paitsi maahan-seiso-maahan. Se on alkanut toimia tosi hienosti, tuo maahan-seiso, musta ainakin edestä näyttää siltä, että se pitää takajalat tosi hienosti paikallaan. Myös etujalat pysyi hyvin enimmäkseen. Sen sijaan seisomisesta maahan on ihan käsittämättömän vaikeaa, kun se aina haluaa läntätä ne etujalat eteen. Takajalat pysyy paikallaan, sen verran mitä ite näin tosta. Jouduin palaa ihan koiran eteen ja avustaa, että sain muutaman onnistuneen toiston. Pitää tehdä lisää ja lisätä etäisyyttä vähitellen. Ennakoimista pitää myös varoa, sain muutaman kerran hinkata...

Sunnuntaina treenattiin Maijan kaa Metlan pihalla, uusi paikka, en oo ikinä älynnyt mennä sinne. Oli muuten ihan käsittämättönän ihanaa mennä välillä valoisalla treenaa :D

Ruutu

Kosketusalustalla pari toistoo, oli tosi hienoja, sitten otin pois, kun huomasin, että se on muutenkin ihan lumen peitossa. Oli ihan älyttömän hieno. Pysäytin itse ihan oikealle paikalle. Fiksu olis lopettanut tähän, mut mä otin lisää. Oli taas tosi hankalaa, rupes tarjoo kaikkii ihme paikkoja, eikä oikein ollut taas perillä oikeasta paikasta. Nyt tosin palkkasin liikkeestä, edelliset olin palkannut siitä seisomisesta. Vika oli oikein hyvä, palkkasin oikeesta paikasta. Tää on niin ikuinen murheenkryyni tää ruutu!

Paikallaolon alku 

Halusin vähän häiriökäskytystä mukaan. Maija käskytti ja yritti saada Zeron maahan. Muutaman kerran meni ansaan, sitten alkoi kuunnella. Tehtiin sama myös maasta istumaan. Tässäkin meni pari kertaa lankaan, tää on ehkä jopa vaikeampi kuin maahanmeno. Huomasin myös, että Zero kattoo tosi tarkkaan mun suuta. Jos mä höngin suun kautta, se meni heti lankaan, mutta jos olin tiukasti suu viivana, niin ei erehtynyt. Pitää muistaa kokeessa tulevaisuudessa. Eli nenätipat mukaan kokepaikalle :/

Paikalla istuminen ja makuu 

Otettiin ihan lyhyet, mutta oli ihan hyvää muistutusta välillä. Istumisessa pysyi hyvin eikä liikutellut tassuja, mutta silti tuntui, ettei se kauheesti tee hommia siinä. Vilkuili tuon tuostakin ja katteli maisemia. Huomautin vähän. Makuu oli ihan hyvä.

Luoksetulo

Otin taas häiriökäskytyksellä. Jättö ei oo vaikea, siin ei meinannut kertaakaan lähteä. Seisominen oli hankalampaa, siinä meinasi pariin otteeseen tulla. Kerran tuli ihan ilman mitään käskytystä, kun sen mielestä odotin liian pitkään. Maahanmeno on kaikista vaikeinta. Siinä pylly kyllä nytkähti ahkeraan. Mitähän tuossa on, miksi se ei jätössä tule, mutta tässä kuitenkin? Johtuuko se lyhyestä etäisyydestä, vai mistä? Ihme kyllä mun häiriökäskyistä ei välitä tippaakaan, mutta liikkurin käskytyksestä meinaa tulla. Jättövaiheessa se ei myöskään meinaa kuunnella. Kun sanon valmistelukäskyn, se lähtee sen jälkeen maahan ihan millä käskyllä vaan, vaik sanon uudelleen valmistelun. Tätä pitää treenata.

Stoppi oli ihme hidas, ekan kerran unohdin laittaa pallon taakse. Sen jälkeen oli ihan ok, kun laitoin pallon. Maahanmeno oli upea.

Liikkeestä istu

Otin vaan kerran kisanomaisesti ja sen jälkeen pari kertaa ihan vapaana suoralla palkalla. Ei ongelmaa.

Tässä vielä tuo kaukovideo:

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Agikisat Riihimäki 12.10.

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa