Prepare yourself, EVL, we will beat you!!!

Ohjelmassa merkkiä, ohjattua, kaukojen maahan-seiso -vaihdot, luoksetuloa ruudusta ja suoraan, eli aika kompakti paketti vähän kaikkea.

Merkki

Oli vauhdikas ja paikkaa hakee hyvin. Kuitenkin se aina jää ensin sivuttain, sitten vasta korjaa. Jatkan naksuttelua vielä ja toivon, että ei tule tapaa. Olen toistaisesi palkannut aina, vaikka korjaakin. Sitten kun alkaa tarjoamaan suoraan oikeaa paikkaa täytyy harkita, jättäiskö kokonaan palkkaamatta nuo korjatut versiot. Ekaa kertaa kokeilin myös lähetystä kymmenestä metristä. Etäisyys ei tule olemaan ongelma, kyllä se on tuo paikka ylipäätään.

Ohjattu

Tääkin oli ihanan vauhdikas. Otin tällä kertaa pallot noin kolme metriä taaksepäin. Ei ollut mitään ongelmaa. Paikka oli aurattu ja tein ohjattua valokeilan kohdalla, joten näki pallot hyvin. Siirsin parin toiston jälkeen merkkiä vielä pari metriä taaksepäin, joten pallot olivat 5 metriä merkistä. Oli tosi nättejä. Zero myös kuunteli todella hyvin. Ei yhtään ennakoinut tai häslännyt, eikä lukinnut valmiiksi toista puolta. Ensi kerralla laitan suoraan siihen 10 metriin, mihin syksyllä jäätiin. Kunhan on tasainen kenttä, että pallot näkyy!

Kaukot - seiso-maahan

Tämän viikon projekti on siis maahan-seiso-maahan -vaihdot, kun viimeviikkoiset istu-seisomiset on alkanut sujua aika nätisti. Se sählää tosi pahasti, seisomisessa se siirtää etujalat usein ja takajalat aina eteenpäin. Maahanmeno sujuu aika hyvin jo, nätisti menee hissillä alas, välillä kuitenkin sählää ja iskee vanhanaikaisesti tassut eteen. Ei tunnu ymmärtävän seisomista. Avustin monta kertaa ja meni aika mallikkaasti, sain jopa takajalat pysymään paikallaan. Ilman apua oli kuitenkin tosi hankalaa. Etäisyydestä on tällä hetkellä turha haaveilla. Pääsin korkeintaan parin metrin päähän yksittäisen vaihdon.

Ruudun luoksari


Tein ilman mitään merkkejä tms. Hakee seuraamisen paikkaa jo tosi hyvin, eikä eksy eteen enää pahasti. Hankaloitin sen tehtävää vielä entisestiään kävelemällä suoraan poikittain sen edessä. Se hankalampi puoli oli paha, se tuli edestä ja lähti seuraamaan oikealta. Tehtävä oli kuitenkin melko epäreilu, joten korjasin hieman omaa linjaani vinoksi ja tein pari oikein hyvää toistoa. Tää alkaa toimia pikkuhiljaa!

Seuraaminen


Otettiin suoraa ja perusasentoa pari lyhyehköä pätkää. Ei tätä jaksa kauheasti hinkata. Perusasennot olivat täsmällisiä ja suoria. Seuraamisessa seilasi, välillä painoi pahasti, välillä eksyi turhan kauas, niin etten tuntenut sitä ollenkaan jalkaani vasten. Täytyy tähän kiinnittää huomiota ja naksutella taas oikeasta paikasta. Sen painaessa varoin liikkumasta itse oikealle päin ja liikutin jalkaa liioitellusti, ikään kuin tönin koiraa sen avulla. Jospa se auttaisi sitä ymmärtämään, ettei nyt ihan kauheasti kannata nojailla. Lelu täytyy tosiaan muistaa laittaa sinne vasempaan takataskuun! Lopuksi otin vielä muutama perusasento ja palkkasin lelulla. Eka oli vähän sinnepäin, kamala vino ja väärässä paikassa. Kun rupesin palkkaa lelulla, niin sen jälkeen jokainen oli aivan presiis oikein. Taitaa pikkusika oikaista vähän tässäkin. Täytyy nyt tehdä vähän aikaa sivulletulokuuri, että palkkaan jokaisen sivulletulon vähintäänkin nakilla ja välillä lelulla. Kokeessa se on aina yhtä hinkkaamista, et saan koiran suoraan...

Tiivistettynä: 

- Merkin paikkaa toistaiseksi vielä samalla tavalla
- Ohjattu kisamitoilla
- Kaukoissa vähennä apuja vähitellen
- Ruudun luoksari alkaa toimia!
- Naksuta seuraamisen paikka
- Muista jalka, kun se nojaa
- Lelu vasempaan takataskuun
- Palkkaa perusasentoja enemmänKommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa

Valkkuryhmän treenit 1.8.