Ostetaan: uudet silmät.

Voi olla käytetytkin tai mustavalkoiset, kunhan on syvyysnäkö.

Tänään taas sain turhautua totaalisesti mun surkeasta näöstäni. Optikon mukaanhan niissä ei oo mitään vikaa ja olisi virhe ottaa nyt vahvemmat lasit, mutta turhauttaa, kun mä en silti arkielämässä pärjää.

Mä nyt tulin eilen siihen tulokseen, että meidän kaikki ruutuongelmat johtuu mun olemattomasta syvyysnäöstä. Mä en vaan osaa arvioida sitä oikeaa paikkaa. Pysäytän koiran mielestäni juuri ruudun keskelle, vaikka se on oikeasti ihan etureunassa. Korjaan, kun koira on mielestäni takalaidalla, vaikka oikeasti se olisi juuri oikeassa paikassa. Sit jään usein siristelemään ja miettimään, siinä ajassa koira hämmentyy ja lähtee kävelemään ruudusta. Mä en vaan näe sitä eroa siellä kaukana. Ihan kuin kattoisin jotain valokuvaa, jossa ei oo mitään syvyysvaikutelmaa.

Olitiin Hiekkaharjun ammattiopistokoulumikäliellä iltapäivällä, koska nythän on talviloma. Treenasin kisanomaisesti istumista, metallia, seuraamista, avo-kaukoja sekä luoksaria. Lopuksi otin vielä suoran luoksetulon ja ruutua.

Istuminen oli tosi reipas ja nätti.

Metalli - palautus oli tosi epävarma, varmaan metalli oli hieman kylmä, vaikkei ulkona ollutkaan ku jotain +2. Luovutti aivan liian kaukaa. Mitähän tääki taas on?

Seuraaminen - noin yleisesti ottaen ihan kivaa. Alussa oli hieman pihalla, seuraaminen alkoi paikallaan käännöksissä ja oli todella tahmeaa. Temponvaihteluissa oli kivasti mukana, samoin pysäytyksissä. Myös juoksussa käännökset tuntui ihan hyviltä.

Avo-kaukot - ei mitään ihmeellistä. Mielestäni ehkä aavistuksen jähmeät. Ei ennakoinut, eikä sählännyt omia :)

Luoksetulo - voi kauhistuksen kanahäkki. Ennakoi kyllä niin törkeästi ku vaan voi. Jokaisesta Emmin käskystä lähti tulemaan, seisomisesta varasti ja mä en taas ehtiny reagoida. Tuli sitten aika hitaasti ja jätti maahanmenon tekemättä. Luulen, et se tajusi virheen ja meni epävarmaksi. Otin uudelleen ja otettiin monta häiriökäskyä. Joka kerta se pylly nytkähti, tuli kuitenkin vain mun käskyllä. Liikkui tosi hitaasti, oli varmaan aavistuksen epävarma. Stoppi oli tosi hyvä ja maahanmeno kans. Loppuluoksetulo oli liian hidas kans.
Tuota käskytystä on nyt treenattava. Outoo, kun oon tosi vähän treenannut sitä sillai, mistä se on sen oppinut?

Aika hyvin kuitenkin kaiken kaikkiaan pysyi vire yllä, vaikka yritin kehua hieman maltillisemmin, enkä palkannut. Kivasti tekee töitä nykyään.

Lopuksi vielä suora luoksetulo, tuli hyvää vauhtia, huomasi, et nyt ei oo enää kisanomaista.

Ruutu

Otettiin markkerilla muutama toisto, oli tosi nättejä, joka kerta meni keskelle. Sit Emmi kävi hakee sen pois, Zero ei siis tienny. Pysähty ihan just oikealle paikalle :) Tässä markkerissa on nyt vaan se vika, et palkkaan joka kerta siitä et koira seisoo, eikä siitä et se ettii paikan, kuten olisi korrektia. No, mut otin vielä uudestaan ja tässä siis ite pysäytin ihan väärin. Pyysi korjaa, enkä meinannu saada pysäytettyä oikein, tää on niin vaikeeta ;( Seuraavalla otettiin alusta taas mukaan ja kuinkas muute, Zero jäi seisoo pari metriä ruudun eteen ja jähmettyi siihen.

Otin vielä Saran kaa harjoituksen vuoks. Joka kerta pysäytin liian eteen. Sit ku annoin sen etsiä ruutua, en vaan nähnyt, missä on oikee paikka. Sain jopa Saran tulee pois ruudusta, vaikka se ei ole sellaista kuuna päivänä tehnyt...

Mun pitää varmaan tehdä niin, et käyn laittamassa Zeron ruutuun ja kurkkaan sit kauempana, et miltä näyttää... :P Tuleekohan tästä ikinä mitään? Onkohan mitää taikatemppua, jolla sais syvyysnäön takaisin? Pitäsköhän kokeilla porkkanakuuria?! (vai oliks tää se pimeänäköhommeli?)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Agikisat Riihimäki 12.10.

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa